ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2016

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Δ. Βόλου
Δ/νση: Ρ. Φεραίου 193 – Γλάδστωνος
ΒΟΛΟΣ
Τηλ. επικοινωνίας: 6947326782
e-mail: s.e.volou@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/sevolou/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ (ΡΑΠΙΝΤ)
«ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2016»

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει Ανοικτό Ατομικό Μαθητικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού, (Ράπιντ) με τον τίτλο «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2016»

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το τουρνουά Ράπιντ σε 5 – 6 γύρους, θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Μακρυνίτσης – Αλεξάνδρας – Βασάνη). Δικαίωμα συμμετοχής στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) έχουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή. Οι αγώνες δεν έχουν παράβολο συμμετοχής.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Κυριακή 10/01/2016
Οριστικές εγγραφές με φυσική παρουσία: 09.00 – 9.30
1ος-6ος γύρος: Έναρξη 10.00
Πιθανή λήξη στις 16.00
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας, μόνο στο e-mail της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου: s.e.volou@gmail.com έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 09 Ιανουαρίου 2016, όπου θα αναφέρονται:
το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη και το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων/ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Λανθασμένα στοιχεία της δήλωσης θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.

3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Ατομικά μαθητικά τουρνουά:
Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά κατηγορία και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5-6 γύρων, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, σε ομίλους στις ακόλουθες κατηγορίες:
Α όμιλος: Μαθητές που έχουν αθλητικό δελτίο σκακιστή (ΕΣΟ).
Β όμιλος: Μόνο μαθήτριες, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακίστριας.
Γ όμιλος: Μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.
Σημαντική σημείωση. Ο Γ όμιλος πιθανά θα διαιρεθεί σε υποομίλους ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών και με την ηλικία των παικτών. Η απόφαση για το πώς ακριβώς θα γίνει ο διαχωρισμός των συμμετοχών θα ληφθεί από τη διεύθυνση των αγώνων και αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά.
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων έως και την λήξη των εγγραφών στη γραμματεία των αγώνων. Απαραίτητη η κατάθεση δήλωσης συμμετοχής όπου θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων/ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Ψευδή στοιχεία της δήλωσης θα οδηγήσουν σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.

4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης για κάθε αθλητή, ορίζεται στα 10 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 5΄΄ για κάθε κίνηση.

5. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων.
(β). Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ.
(δ). Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.
(ε). Κλήρωση.

6. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ : ΚΑΒΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΟΥΖΑΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

7. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΦΩΤΟΥ-ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΡΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΛΑΤΖΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.

8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ : Στους τρεις πρώτους κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια.

9. ΓΕΝΙΚΑ: Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΒΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Advertisements