Η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ 43ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην τελική φάση του Περιφερειακού κυπέλλου Θεσ-σαλίας, η Σκακιστική Ένωση Βόλου αντιμετώπισε εντός έδρας την ισχυρή ομάδα της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων. Η συνάντηση διεξήχθη σε τέσσερις σκακιέρες και τέ-θηκαν αντιμέτωποι οι ισχυρότεροι σκακιστές των δυο συλλόγων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα της Σ.Ε. Βόλου με σκορ 3-1 και έτσι αναδείχθηκε κυπελ-λούχος Θεσσαλίας και προκρίθηκε στη φάση των 16, του 34ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου της Ε.Σ.Ο., όπου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ μια εκ των ομάδων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν τα παρακάτω:
1. Αγγελής Μιχ. – Τσεκούρας Β. 1- 0
2. Πατρίκος Ι. – Κρομμύδας Β. 1- 0
3. Χατζηπολίτης Γ. – Μπομπότης Μιχ. 0 – 1
4. Τζαμτζής Κ. – Τσιάρας Φωτ. 1 – 0
Στην 1η σκακιέρα ο μεταγραφείς από το Σ.Σ. Λάρισας και δάσκαλος του σκακιού στο σύλλογο του Βόλου, Μιχ. Αγγελής χαρη της ισχυρής θεωρητικής του κατάρτισης και εμπειριας αναγκασε τον αντιπαλο σε λαθη και εφθασε χωρις προβληματα στη νίκη. Στη 2η σκακιέρα ο επίσης ισχυρός Ι. Πατρίκος με μεθοδικό τρόπο έφθασε στη νίκη απέναντι σε έναν επίσης ισχυρό αντίπαλο. Στην 4η σκακιέρα η παρτίδα έληξε πρώτη και έδωσε άμεσα έναν αέρα νίκης για το τελικό ομαδικό αποτέλεσμα, με τον Κ. Τζαμτζή να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Η μοναδική επιτυχία για την ομάδα των Τρικάλων ήρθε στο τέλος με αναπάντεχο τρόπο όταν ο βολιώτης σκακιστής Γ. Χατζηπολίτης παρόλη την υπεροχή του αντιλαμβανόμενος ότι ήδη το σκορ είχε διαμορφωθεί εκείνη τη στιγμή στο 3-0 υπέρ της ομάδας, χαλάρωσε και υπέπεσε σε λάθη που τον οδήγησαν σε ήττα.
Πριν την έναρξη των παρτίδων ο πρόεδρος του συλλόγου των Τρικάλων Χρ. Τοζάρος που συνόδευσε μαζί με άλλους σκακιστές την ομάδα του, παρέδωσε στον πρόεδρο της Σ.Ε. Βόλου Γ. Καβούρη, αναμνηστικό λάβαρο της ομάδας του, ενώ μετά τη λήξη των αγώνων ο ίδιος, ως πρόεδρος της ΤΕΣΣ Θεσσαλίας απένειμε το κύπελλο της νικήτριας ομάδας Θεσσαλίας, στον αρχηγό της ομάδας του Βόλου, Ι. Πατρίκο.
Τις παρτίδες διαιτήτευσαν ο επικεφαλής διαιτητής Καβούρης Γ. με βοηθό διαιτητή τον Σκοτεινιώτη Ι.
Η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου για να φθάσει στον τελικό πέρασε από τον 1ο γύρο άνευ αγώνα και απέκλεισε την ομάδα «Τιτάνες» Αλμυρού στο 2ο γύρο με 3-1. Την ομάδα πλην των αναφερθέντων αθλητών στελέχωσαν και οι, Στ. Λαγάρας και Κορώνας Β. Συνολικά στις παρτίδες των δυο γύρων πέτυχε έξι νίκες και υπέστη δυο ήττες.
Η επόμενη φάση των αγώνων έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 5 Ιουνίου του 2106.

Για τη σκακιστική δραστηριότητα της Σ.Ε. Βόλου, επισκεφθειτε την ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/sevolou/ και το facebook στο: http://www.facebook.com/sevolou

Η στιγμη απονομης του κυπελλου.
Η στιγμη απονομης του κυπελλου.
Οι σκακιστες και των δυο ομαδων μετα την απονομη.
Οι σκακιστες και των δυο ομαδων μετα την απονομη.
Ο προεδρος της ΣΕ Βολου, Καβουρης Γ. δεχομενος το λαβαρο της ΣΚ.ΚΙ Τρικαλων απο τον προεδρο της.
Ο προεδρος της ΣΕ Βολου, Καβουρης Γ. δεχομενος το λαβαρο της ΣΚ.ΚΙ Τρικαλων απο τον προεδρο της.
Οι σκακιστες των δυο ομαδων με τους προεδρους τους.
Οι σκακιστες των δυο ομαδων με τους προεδρους τους.
Στιγμιοτυπο της 1ης και 2ης σκακιερας.
Στιγμιοτυπο της 1ης και 2ης σκακιερας.
Στιγμιοτυπο της 3ης και 4ης σκακιερας.
Στιγμιοτυπο της 3ης και 4ης σκακιερας.

Advertisements