1ο κλειστο ατομικο τουρνουα πουλ 2016

Έληξε το 1ο κλειστό ατομικό τουρνουά πουλ 2016 που διοργανώθηκε από τη Σ.Ε. Βόλου. Συμμετείχαν 10 σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου και του Σ.Σ. Λάρισας που αγωνίσθηκαν όλοι εναντίον όλων σε 9 γύρους. Ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου με τη διεξαγωγή 45 συνολικά παρτίδων. Εκ των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι δεν υπήρχαν ακλόνητα φαβορί.
Στην τελική τριάδα που κέρδισαν τα μετάλλια και τα έπαθλα κατετάγησαν οι παρακάτω: 1ος ο Τζαμτζής Κ. (Σ.Ε. Βόλου) με 6,5 βαθμούς, 2ος ο Τέγος Β. (Σ.Σ. Λάρισας) με 6 βαθμούς και 3ος ο νεαρότερος σκακιστής του τουρνουά, ο 10χρονος Καλλίας Σπ. (Σ.Ε. Βόλου) με 5,5 βαθμούς.
Την τελική δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, οι παρακάτω σκακιστές: 4ος ο Χατζηπο-λίτης Γ. με 5,5 β., 5ος ο Πετρούλιας Δ. με 5 β., 6ος ο Καρανικόλας Θ. με 4,5 β., 7ος ο τρι-ταθλητής του πρόσφατου Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος, Λαγάρας Στ. με 4,5 β., 8ος ο Κουκουβίνος Β. με 4 β., 9ος ο 13χρονος Ζγουλέτας Ι. με 2 β., όλοι της Σ.Ε. Βόλου και στη 10η θέση ο Χαρχαντής Χ. (Σ.Σ. Λάρισας) με 1,5 β.

DSC_0035-003
Οι τρεις πρωτοι νικητες του τουρνουα, στο κεντρο ο νικητης Κ. Τζαμτζης, δεξια του ο δευτερος νικητης Β. Τεγος και αριστερα του ο 10χρονος Σπ. Καλλίας.
DSC_0018-001
Ο εφορος αγωνων Χρ. Γιτσης απονεμει το χαλκινο μεταλλιο στο Σπ. Καλλια.
DSC_0021-001
Ο εφορος υλικου Ι. Πατρικος συγχαιρει το δευτερο νικητη Β. Τέγο.

DSC_0026-001

DSC_0028-002
Ο γραμματεας της Σ.Ε. Βολου, Ι. Σκοτεινιωτης κατα την απονομη του χρυσου μεταλλιου στον πρωτο νικητη του τουρνουα Κ. Τζαμτζη.

Τις απονομές των μεταλλίων, των επάθλων και των πιστοποιητικών συμμετοχής στο τουρνουά έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου, Χρ. Γίτσης (έφορος αγώνων), Ι. Πατρίκος (έφορος υλικού) και Ι. Σκοτεινιώτης (γ. γραμματέας).

Από τα αποτελέσματα εκπλήξεις που σημειώθηκαν στο τουρνουά ξεχωρίζουν οι νίκες των νεαρών, Σπ. Καλλία επί των Γ. Χατζηπολίτη και Στ. Λαγάρα και του Ι. Ζγουλέτα επί του τελικού νικητή του τουρνουά Κ. Τζαμτζή. Αξιοσημείωτες είναι και οι νίκες του Θ. Καρανικόλα επί του Στ. Λαγάρα, του Β. Κουκουβίνου επί του Γ. Χατζηπολίτη, του Δ. Πετρούλια επί του δεύτερου νικητή Β. Τέγου και η νίκη του Β. Τέγου επί του πρώτου νικητή, Κ. Τζαμτζή. Σε λίγες γραμμές αξιόπιστη ήταν η διαδρομή του Κ. Τζαμτζή, και εξαιρετικές οι εμφανίσεις των Β. Τέγου και Σπ. Καλλία. Στον αντίποδα σημειώνουμε την εμφάνιση των Ι. Ζγουλέτα και Χ. Χαρχαντή, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν βαθμολογικά ο ένας κοντά στον άλλον.
Στους αγώνες διαιτήτευσαν οι διεθνείς διαιτητές, Ι. Σκοτεινιώτης, Ι. Πατρίκος, Γ. Καβούρης και η διαιτητής Σταυρούλα Φώτου-Κορώνα.

Advertisements