1ο OPEN NEANIKO GRAND PRIX με Εθνικη και FIDE αξιολογηση.

1ο OPEN ΝΕΑΝΙΚΟ GRAND PRIX  ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ FIDE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

UNDER 1800

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: O Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ  διοργανώνει  τουρνουά με την επωνυμία »OPEN ΝΕΩΝ GRAND PRIX» ,στο χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2016-Ιουνιος  2017.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εντευκτήριο του Συλλόγου,Παπακυριαζή 63

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές με δελτίο της ΕΣΟ  γεννημένοι από 1/1/2001 και μετά με ελο κάτω από 1800.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: 7 ευρώ το άτομο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: Δήλωση συμμετοχής για το κάθε τουρνουά το αργότερο μέχρι και το Σάββατο(πριν τη Κυριακή του τουρνουά) και ώρα 13.00 και μέχρι Παρασκευή και ώρα 21.00,όταν το τουρνουά είναι κανονικού χρόνου, οποτέ οι αγώνες θα είναι Σάββατο-Κυριακή.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ερκετζίκη Ασημίνα

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κωνσταντέλιας Κωνσταντίνος

ΣΥΣΤΗΜΑ: Θα διεξαχθούν συνολικά 9 τουρνουά(6rapid και 3 κανονικού χρόνου)6 γύρων,από τα οποία στην τελική κατάταξη του GRAND PRIX,θα μετρήσουν τα 4 καλύτερα αποτελέσματα για το rapid  και τα 2 από τα τουρνουά κανονικού χρόνου.(τα τουρνουα κανονικού χρόνου θα έχουν διπλή βαθμολογία)
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Χρόνος 15+5» ανανέωση/κίνηση’ για όλη την παρτίδα για το Rapid και 40 λεπτά  με 20 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για του κανονικού χρόνου.
Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

 
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1.Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
2.Μ-Μπούχολντς
3.Σόννεμπορν-Μπέργκερ
4. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

ΕΠΑΘΛΑ: Από το κάθε τουρνουά (στο σύνολο 9 τουρνουά) το 70% των παραβόλων θα κρατείται για την τελική κατάταξη που θα προκύψει μετά το τελευταίο τουρνουά της σειράς  και από τα οποία θα δοθούν ισόποσες επιδοτήσεις στους νικητές στις κατηγορίες U10,U12,U14,U16 για να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων . (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για να είναι επιδοτούμενη μία ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 συμμετέχοντες της ηλικιακής κατηγορίας που να έχουν συμμετάσχει στα 6 τουρνουά που είναι το ελάχιστο για την τελική κατάταξη του GP.Αν όμως,κάποιος που η κατηγορία του δεν πληρεί αυτη τη προυπόθεση και είναι πχ 4 συμμετέχοντες ΑΛΛΑ τερματίσει στη 3αδα του GP,τότε δικαιούται την επιδότηση κανονικά.Η επιδότηση θα μεταβιβαστει μέχρι και τον 2ο σε κάθε κατηγορία,σε περίπτωση που ο 1ος δεν θέλει ή δε μπορεί να συμμετασχει στα Πανελλήνια.

 

Επίσης σε κάθε τουρνουά ξεχωριστά θα δίνονται μετάλλια στους 3 πρώτους νικητές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τα τουρνουα θα γίνονται Σαββατοκύριακα(τα κανονικού χρόνου) και Κυριακές(τα rapid) σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται 7-10 μέρες πριν την διεξαγωγή τους και θα είναι περίπου 1 κάθε μήνα.

 

Για κάθε τουρνουά,θα βγαίνει ξεχωριστή προκήρυξη.

Advertisements